Diensten
Onze diensten zijn ontworpen om u te ondersteunen in elke fase van uw persoonlijke groei.

Communicatie met de cliënt
Ambulant begeleider Menno Peters is gebarentaal-vaardig en heeft ervaring met de dovencultuur. Menno heeft jarenlange ervaring in de zorg met het ondersteunen/begeleiden van mensen met een auditieve beperking. Menno is sociaalvaardig en duidelijk in het spreken van de Nederlandse taal. Ook heeft Menno de nodige ervaring met visuele communicatie en technologische ontwikkelingen in de huidige 21ste eeuw. Denk aan het toepassen van pictogrammen en andere visuele afbeeldingen.

Ambulante Begeleiding DSH individueel
De ambulant begeleider biedt ondersteuning aan mensen die (vroeg) doof of slechthorend zijn of beperkt in horen, al dan niet in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG), licht verstandelijk beperkt (LVB), autisme spectrum stoornis (ASS) en/of een forensische achtergrond.
Voorbeelden van activiteiten:
- Cliënt moet iets afspreken/regelen met de gemeente, de bank of het UWV. De ambulant begeleider kan het gesprek met cliënt voorbereiden en meegaan naar het gesprek.
- Cliënt krijgt moeilijke brieven van een (overheid)instantie, bijvoorbeeld gemeente, krijgt. De ambulant begeleider kijkt samen met cliënt wat er in de brief staat en legt uit wat het betekent en of actie van de cliënt nodig is.
- Cliënt heeft moeite om goed met geld om te gaan. De ambulant begeleider helpt cliënt om inzicht te krijgen in inkomsten en uitgaven en helpt de administratie op orde te krijgen.
- Cliënt vindt het lastig om met sociaal media om te gaan of hierin een balans te vinden. De ambulant begeleider kan hierin adviseren en ondersteunen.
- Cliënt ervaart (werk)druk en weet niet hoe hiermee om te gaan. De ambulant begeleider kan wijzen op tools en expertises om de (werk)druk te verlagen.
- Client ervaart problemen/depressies. Ambulant begeleider kan hierin ondersteunen om de balans van fysiek en mentaal op orde te krijgen. Doormiddel van tips/tools te gebruiken hiervoor.
- Client heeft moeite met omgaan van technologische apparaten zoals tv/laptop/PC/telefoon.
- Overige zaken waarin de client ondersteuning nodig heeft.
De ambulant begeleider stimuleert ook de dagelijkse bezigheden:
- Cliënt vindt het moeilijk om ergens alleen naartoe te gaan. Bijvoorbeeld naar de winkel of de gymnastiek/sportschool. De ambulant begeleider kan dan met de client meegaan.
- Cliënt heeft weinig sociale contacten. De ambulant begeleider onderzoekt samen met cliënt mogelijkheden om sociaal netwerk op te bouwen of uit te breiden.
- Cliënt wil invulling geven aan dagbesteding, maar weet niet wat en hoe. Ambulant begeleider ondersteunt bij het zoeken naar werk of dagbesteding.
- Cliënt heeft moeite met communiceren met diverse contacten, bijvoorbeeld familie, buurtbewoners, zorgaanbieders, bewindvoerder e.d. De ambulant begeleider kan hierbij ondersteunen, verduidelijken en communiceren d.m.v. gebarentaal.
- Cliënt heeft moeite om huishoudelijke taken op orde te krijgen en te houden. De ambulant begeleider geeft advies en maakt samen met cliënt een dag- en werkstructuur.

Gezinsbegeleiding
Is gericht op het ondersteunen van gezinnen om samen sterker te worden. Onze begeleiding helpt bij het verbeteren van communicatie, het oplossen van conflicten en het versterken van de familiebanden. Wij bieden praktische adviezen en strategieën om dagelijkse uitdagingen aan te pakken en werken nauw samen met alle gezinsleden. Ons doel is om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren waarin iedereen zich gezien en begrepen voelt.
Gezinsbegeleiding bij Ambulante begeleiding-DSH richt zich op het creëren van een sterke, ondersteunende en positieve gezinsdynamiek. Onze aanpak is gebaseerd op bewezen strategieën en praktische adviezen. Wij werken nauw samen met alle gezinsleden om ervoor te zorgen dat iedereen zich gezien en begrepen voelt.
- Verbeterde communicatie
- Praktische adviezen
- Positieve gezinsomgeving