Even voorstellen..
Mijn naam is Menno Peters, 26 jaar oud en ik woon in Drachten. Vanaf mijn 19e jaar ben ik, na het behalen van mijn diploma Persoonlijk begeleider Specifieke doelgroepen, fulltime werkzaam in de zorg. Ruim drie jaar geleden heb ik een eigen huis gekocht en woon sindsdien zelfstandig. Ik kom uit een liefdevol gezin met een vader en moeder, een tweelingbroer en een oudere broer van 31 jaar. Mede door de coachende rol van onze ouders hebben we alle drie een goede en voor ons passende opleiding kunnen volgen en ons alle drie een plek kunnen verwerven in de maatschappij: mijn oudste broer is clusterhoofd en docent economie op een MBO-school, mijn tweelingbroer is Proces quality engineer bij een groot internationaal bedrijf en ik heb gekozen voor de zorg/hulpverlening, omdat mij dat past als een warme jas. Dit heeft onder meer te maken met mijn eigen ervaring met TOS (taalontwikkelingsstoornis) waarvoor ik gedurende enkele jaren op indicatie cluster 2 in klas 3 t/m 7 van de reguliere basisschool, ambulante begeleiding heb gekregen.
Mijn stages tijdens de opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen heb ik gevolgd bij verschillende zorginstellingen in de gehandicaptenzorg, verpleeghuiszorg, dagbehandeling, jeugdzorg. Na mijn opleiding ben ik gaan werken als begeleider bij Kentalis in Groningen, logeerhuis voor kinderen en jongeren met een auditieve beperking, die doordeweeks naar de Kentalis Guyotschool in Haren gingen. Tijdens deze periode heb ik diverse scholingen gebarentaal gevolgd. Vanaf mei 2020 ben ik werkzaam als begeleider(sociotherapeut) bij Trajectum Boschoord, ABC huis. Hier heb ik te maken met bewoners met een auditieve beperking en MVG, LVB, SGLVB, NHA, ASS en een forensische achtergrond. Ook hier heb ik me verder bekwaamd in gebarentaal en diverse andere trainingen/scholingen gevolgd. Mijn kennis en vaardigheden zijn hiermee up-to-date en direct toepasbaar.

Waar staat Ambulantebegeleiding-DSH voor?
De keuze om ambulante begeleiding aan te bieden heeft te maken met mijn wens om de volgende aspecten breed en vanuit een persoonlijke benadering uit te zetten bij en te delen met cliënten met een hulpvraag:
-
Ondersteuning bieden in het dagelijks leven.
-
Korte verbinding.
-
Communicatie (gebarentaal) .
-
Ervaring met de wet en regelgeving.
-
Ervaringsdeskundige TOS (Taalontwikkelingstoornis).
-
Ondersteuning bieden bij persoonlijke ontwikkeling vanuit mijn passie voor de zorg.
-
Ervaring met sociaal media.
-
Ervaring met sociale vaardigheden/communicatie technieken.
-
Expertises vanuit mijn werk ervaring in de zorg toepassen. Denk aan hulpvragen en leerdoelen opstellen, SMART, communicatie technieken etc.
-
Opzetten en meedoen dagbesteding/activiteiten/sport.
-
Luisterend oor bieden, meedenken, oplossingsgericht.
Over Ambulantebegeleiding-DSH

Ambulantebegeleiding-DSH staat voor kwaliteit in de zorg en komt voort uit expertise, werkervaring en het netwerk binnen de zorg.
Respect en transparantie staat hoog in het functioneren, evenals persoonlijke aandacht voor de cliënt: ieder mens is uniek en kleurrijk, laten we dit gezamenlijk ontdekken en dan kan jij het verder inkleuren!
Ambulantebegeleiding-DSH staat voor korte lijnen tussen hulpverleners en organisaties. Dit is voor mij eveneens een belangrijke reden om als ambulant begeleider werkzaam te willen zijn en Ambulantebegeleiding-DSH op te zetten, waarbij nauw samengewerkt wordt met de ketenpartners.
Bij Ambulantebegeleiding-DSH staat de cliënt centraal. Respectvolle omgang is belangrijk voor het vertrouwen en een band creëren met de cliënt. Hierom sta ik ook bekend binnen de zorg. De keuze om voor mezelf te gaan beginnen is de vrijheid qua denken (creatief) die ik wil toepassen en breed wil uitzetten.
Neem contact op per telefoon of e-mail
Telefoon
06-18207769
contact@ambulantebegeleiding-dsh.nl